Liever geen vega? Dat kan natuurlijk ook!
Onze kok Michaelia Rupke heeft weer een van haar heerlijke creaties die ze met ons wil delen.
Spaghetti met onwijs makkelijke tomatensaus en vegetarische gehacktballetjes!
– voor 2 personen-
- 120 gram spaghetti volkoren
- blikje gepelde tomaten à 400 gram
- 2 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 rood pepertje, fijn gehakt
- handje peterselie, fijn gehakt
- 40 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
- zout naar smaak en wens (wees matig met zout!)
- 1 pakje ’gehacktballetjes’ van De Vegetarisch Slager*
- liever geen vega? Dat kan! Onderaan dit bericht vind je een alternatief.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook toe en laat een paar minuten bakken. Let heel goed op dat de knoflook niet bruin kleurt, want dan wordt hij bitter. Voeg het pepertje toe. Bak nog 2 minuten op laag vuur en doe er dan de gepelde tomaten bij, en 200 ml water. Breng aan de kook en laat dan ongeveer een half uur zachtjes inkoken. De saus wordt hierdoor wat geconcentreerder en zoeter van smaak. Let op; als er teveel vocht verdampt, doe je er gewoon wat water bij. Pas op het eind voeg je de gehacktballetjes toe (bereid ze zoals beschreven op de verpakking, als je ze in de oven doet heb je geen extra olie nodig!) en breng je de saus op smaak met zout. Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Voeg zout toe en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe de spaghetti bij de saus, roer even om en verdeel meteen over 2 borden. Verse peterselie en parmezaan erover en je kunt aan tafel!
*De Vegetarische Slager is een merk dat vleesvervangers verkoopt, gewoon te verkrijgen in iedere supermarkt. Zeker in een saus zijn ze bijna niet van echt gehakt te onderscheiden, leuk om een keer bij je tafelgenoot uit te proberen!
Voor degene die vleesgehakt wil, meng dan onderstaande ingrediënten en bak gehaktballetjes in de pan.
Nadeel is dat je extra olie nodig hebt om de ballen te bereiden:
200 gram mager rundergehakt of tartaar
40 gram parmezaanse kaas (die doe je in de balletjes ipv over het gerecht)
2 el water
zout
witte peper uit de molen
een beetje nootmuskaat
Tips:
Volg je bij ons een afslankprogramma? Houd dan je kaas van overdag over om dit te gebruiken bij de avondmaaltijd. Vul de kaas dan in bij “kaas” op je weekstaat.
Wil jij weer fit worden?
Dat kan, ik help je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Nanna
<<< lees meer recepten en tips!
[supsystic-form id=26]