Pittige komkommer uit de wok

 

Bereiden

  1. Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
  2. Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
  3. Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
  4. Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  5. Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  6. Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  7. Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
  8. Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.

Bereidingstip

Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.

Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.

 

 

Eet smakelijk!

 

Groetjes Kim

 

Kim Noten (Specialist FOOD&YOU)

Delen via

Bekijk meer