Ingrediënten
- 2 komkommers
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 limoen (sap)
- 5 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel koriander (fijngehakt)
Bereiden
- Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
- Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
- Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
- Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
- Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
- Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
- Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.
Bereidingstip
Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.
Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.
Eet smakelijk!
Groetjes Kim