Pasta met rode pesto

Ik gebruik vaak groene pesto in pasta. Deze keer heb ik de rode variant gebruikt. Weer een hele andere, maar zeker lekkere smaakcombinatie. Past prima binnen je programma!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 120 gram volkoren-, spelt-, kikkererwten- of linzenpasta
  • een pakje gerookte kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • rucola
  • 2 el rode pesto
  • 20 gram pijnboompitjes
  • Italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • peper

 

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Was en snijd de tomaatjes en komkommer in stukjes en snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan, totdat ze wat bruin kleuren.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en eventueel met verse basilicum.
  • Ook lekker om er een beetje feta overheen te verbrokkelen.

Smakelijk!

Susan cirkel

Delen via

Bekijk meer