Magere kip kerrie met ananas en rijst!

Hoe vervang je crème fraîche? Lekker mager!
Voordat ik je mijn recept vertel wil ik even wat kwijt over crème fraîche…

Ik ben namelijk dol op gerechten met crème fraîche maar helaas bevat dit product veel vetten en calorieën waardoor je gezonde gerecht ineens een stuk ongezonder kan worden 🙁
Ik ben hierdoor eens gaan experimenteren met gezonde vervangers en dat wil ik graag met je delen!

Biogarde stand in plaats van crème fraîche!
In bijna ieder gerecht waarin je crème fraîche verwerkt, kun je prima (magere) yoghurt of (magere) kwark als vervanger gebruiken. Ik kies zelf graag voor een biogarde stand yoghurt.
Deze heeft namelijk bijna dezelfde structuur als crème fraîche, waardoor je gerecht niet te dun wordt.
Biogarde stand yoghurt is een stuk milder van smaak dan kwark en yoghurt, waardoor de smaak erg veel lijkt op die van crème fraîche.
Pas er wel mee op dat je het niet door en door verhit, hierdoor kan je gerecht gaan schiften.
Ik voeg het zelf pas toe vlak voordat ik het serveer.

Hüttenkäse of zure room?
Ook Hüttenkäse (cottage cheese) is een prima magere vervanger in gerechten.
Hij is wel wat korreliger van structuur maar qua smaak gaat dit erg goed.
Wanneer je echt niet zonder je crème fraîche kunt, dan is zure room een betere optie.
In zure room zit ongeveer 50% minder vet dan in crème fraîche.
Qua smaak kun je het bijna niet van elkaar onderscheiden! Let ook hierbij op dat je het niet te erg verhit.

Onderstaande magere kip kerrie met ananas en rijst waar ik laatst mee geëxperimenteerd heb, was echt een succes!
Omdat ik de crème fraîche heb vervangen door biogarde is het lekker mager.
En, het past perfect binnen je afslankprogramma!

 

Magere kip kerrie met ananas en rijst
-voor 2 personen-

  • 120 gram ongekookte (zilvervlies) rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 2 el olie
  • 50 ml biogarde stand yoghurt
  • 100 -200 gram verse ananas (in kleine stukjes) (let op! 100 gram = 1x fruit per persoon!)
  • ½ prei
  • 1 à 2 uien
  • 2 steeltjes bosui
  • 1 (rode of gele) paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Kerrie poeder
  • Knoflookpoeder
  • Kurkuma
  • Zwarte peper (wist je dat je zwarte peper de gezondheidswerking van kurkuma versterkt!)
  • Naar smaak zout.

 

Kook de rijst. Snijd ondertussen je kipfilet in blokjes en je groenten fijn.
Ik heb voor deze groenten gekozen, maar hierin kun je natuurlijk variëren.
Ook lekker zijn reepjes wortel erbij!
Bak de kipfilet in 2 el olie gaar. Ik voeg mijn ui en knoflook altijd toe wanneer mijn kip bijna gaar is.
Voeg daarna de andere groenten toe en verhit de ananas daarna even mee.
Breng op smaak met de kruiden. Gebruik deze op gevoel en smaak. Ik ben hier zelf altijd behoorlijk royaal in.
Haal de pan van het vuur en voeg de biogarde stand yoghurt toe, let wel op dat het niet gaat schiften.

 

Afvallen door gewoon normaal te eten?
Dat kan jij ook! Wil jij weten hoe je dat in jouw situatie kan doen?
Onze afslankprogramma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Mail me voor meer informatie: susan@foodandyou.nl

Groetjes en tot ziens!
Susan

Susan van de Sande | FOOD&YOU

<<< lees meer recepten en tips!

Delen via

Bekijk meer