Niet voor iedereen iets wat we dagelijks eten, maar gnocchi is een pastasoort die deels wordt gemaakt met aardappels. Als je gnocchi kookt, dan krijg je zachte deegkussentjes. Wanneer je ze bakt in een pan, dan worden ze juist lekker knapperig.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 120 gr gnocchi
– 200 gr kipfilet
– grote courgette
– 100 gr cherrytomaatjes
– Citroen
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje gedroogde oregano
– peper/zout
– olijfolie
(Eventueel Italiaanse kaas)
Bereiding:
– Snijd de kip in blokjes en meng met 1 theelepel olijfolie, een halve theelepel oregano en een snufje peper/zout.
– Snijd de courgette in brede plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
– Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit (let op de pitten).
– Bak de kipblokjes op hoog vuur 5 min rondom goudbruin (niet per se extra olie nodig).
– Bak de gnocchi in dezelfde pan 4 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat water toe zodat deze niet aanbranden.
– Bak in een andere pan de courgette 2-3 min. Voeg de tomaten en knoflook toe en schep om.
– Breng de groenten op smaak door 1 theelepel citroenrasp, citroensap en oregano.
– Voeg alles samen en breng zelf op smaak met peper/zout en citroenrasp/citroensap.
– Extra lekker (maar meer kcal) rasp wat Italiaanse kaas over het geserveerde gerecht.
Eet smakelijk!!