Gegrilde avocado met pikante hummus en sesam- yoghurtsaus

Lekker als voorgerecht maar ook heerlijk als je een avondje gaat bbq-en.
En dit is een voedzaam en vullend gerecht!


Wat heb je nodig?
-4 personen-
Voor de hummus:
  • 540 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el witte tahin
  • sap van een citroen
  • snufje chilipoeder
  • paar takjes koriander, gehakt
  • 2 el harissa

Voor de sesam- yoghurtsaus:
  • 200 ml yoghurt
  • 1 el witte tahin
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor de gegrilde avocado’s:
  • 4 stevige maar rijpe avocado’s
  • 1 el olijfolie

Bereiding:
  • Doe de kikkererwten met 2 el tahin, citroensap en chilipoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Heb geduld want het kan even duren voordat het mengsel goed glad is. Proef of de verhoudingen goed zijn en voeg indien het nodig is wat meer citroensap of een beetje water toe.
  • Roer als laatst wat gehakte koriander en de harissa door het mengsel.
  • Roer de tahin door de yoghurt en maal er zout en peper overheen.
  • Verhit een grillpan of BBQ.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en bestrijk met een beetje olijfolie.
  • Leg de avocado’s met de platte kant naar beneden op de BBQ of grill. verschuif ze niet en laat zeker 3 minuten liggen tot ze vanzelf loslaten.
  • Serveer de avocado’s met hummus in de holtes en schenk er een scheut tahin yoghurt overheen.

Eet smakelijk!


Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’szijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.

Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Groetjes en tot ziens!

Kim Noten (Specialist FOOD&YOU)

Delen via

Bekijk meer