Aspergesoep

Heerlijk licht en romig soepje wat je als lunch kunt eten voor extra groenten maar ook lekker bij het avondeten. Gebaseerd op een recept van de AH.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

– 500 gr verse witte asperges
– 1,5 liter water
– 75 gr ongezouten boter of margarine
– 75 gr tarwebloem
– 2 kippen of groenten bouillontabletten
– Beetje peper, zout en naar smaakt nootmuskaat
– Als topping bosui

Bereiding:

– Als de asperges nog niet voor je geschild zijn dan mag je dat doen vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant en houd je schil en onderkant apart.

– Doe de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 minuten uit. Laat nog 10 minuten staan. Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en houd apart.

– Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.

– Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengel en laat 3-4 minuten op staan. Op laag vuur garen zonder te kleuren. Voeg de bouillon en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Snijd de asperges in stukjes en voeg ze toe, breng op smaak met peper zout en eventueel nootmuskaat.

Wil je de soep nog wat romiger maken dan kun je er een scheutje koffiemelk bij doen.

Volg je bij ons een voedingstraject dan mag je de tarwebloem wegstrepen voor brood of aardappelen/rijst/pasta.

Tip: ook lekker met reepjes gerookte ham of zalm en natuurlijk een eitje🥚.
Zo kun je er een volwaardige maaltijd van maken!

Eet smakelijk!

 

Delen via

Bekijk meer