Heel gemakkelijk en super lekker is dit recept! En je hebt maar 7 ingrediënten nodig.
Wat heb je nodig?
– 4 rijpe bananen
– 3 eieren
– 160 gr speltbloem
– 80 gr amandelmeel
– snufje kaneel of koekkruiden
– half zakje bakpoeder
– 3 verse dadels
Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze zacht worden. Verwijder daarna de pit en snijd in stukjes.
– Doe de bananen, dadels, eieren en kaneel in een blender/keukenmachine en mix tot een glad beslag. Doe dit in een kom en spatel het speltbloem, amandelmeel en bakpoeder erdoorheen. Zorg dat je cakevorm ingevet is of doe er bakpapier in en giet het beslag erin. Leg de gehalveerde banaan er bovenop.
– Bak ongeveer 50 minuten tot het bananenbrood gaar is, als je het niet zeker weet prik er dan even in met een satéstokje.
Bewaar het bananenbrood onder folie of vries het in, in plakjes.
Geïnspireerd door leukerecepten.nl
Tip!
Volg je bij ons in de praktijk een afslank- of fit met voeding programma?
Snijd het bananenbrood in 14 plakken en laat er 1 snee brood met kaas voor achterwege.
Wil jij weer fit worden?
Dat kan, wij helpen je graag!
Er wordt in het advies altijd uitgegaan van gewoon normaal eten.
Onze afslank- en fit met voeding programma’s zijn nooit standaard, we zorgen ervoor dat het past bij jouw wensen, voorkeuren en valkuilen.
Wij helpen je jouw manier te vinden!
Wil je meer informatie? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Team FOOD&YOU