PAELLA MET GARNALEN CHORIZO

Dit jaar niet op vakantie geweest?! Beleef toch een beetje vakantie gevoel door deze heerlijke paella.

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  •  100 g chorizo, in blokjes gesneden
  •  1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  •  2 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  •  1 tl paprikapoeder
  •  Paar draadjes saffraan (optioneel)
  •  70 g tomatenpuree
  •  200 g risottorijst
  •  2 kippenbouillontabletten
  •  200 g doperwten
  •  200 g rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  •  1 citroen (optioneel)
  •  Gedroogde oregano, of verse peterselie voor garnering (optioneel)
  •  Olie om in te bakken
Bereiding:
  • Verhit een hapjespan met wat olie en voeg de ui en chorizo toe. Bak op laag vuur totdat de ui zacht en glazig is.
  • Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en saffraan toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en risottorijst toe en bak kort mee.
  • Verkruimel de bouillontabletten over de risotto en voeg zoveel water toe, dat de risotto net onderstaat. Zet het vuur laag, tot middelhoog en kook de risotto zachtjes gaar. Roer de risotto regelmatig door en voeg steeds wat extra water toe als het vorige water bijna is opgenomen, net zolang totdat de risotto gaar is.
  • Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de garnalen en doperwten toe.
  • Serveer de paella eventueel met een partje citroen en wat oregano of peterselie.
Buen provecho 🇪🇸 ( Eet smakelijk! )
Bron: keukenliefde.nl

Delen via

Bekijk meer