Een frittata is een goedgevulde Italiaanse omelet. De basis bestaat altijd uit losgeklopte eieren, die worden aangevuld met restjes groenten, kruiden, kaas of zelfs gekookte pasta. Ideaal dus om van je kliekjes af te komen! Deze frittata met courgette en parmezaan is heel gemakkelijk om te maken. Lekker als lunchgerecht of serveer als hoofdgerecht met een salade en wat brood erbij.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 4 eieren (m)
- 30 g parmezaan, fijngeraspt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 el basilicum, fijngesneden
- 2 el olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Verhit een koekenpan met de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit op middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog verder tot de courgette zacht is en begint te kleuren.
- Klop in een kom de eieren los met de parmezaan (houd wat achter voor garnering), peterselie en basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over de courgette in de koekenpan. Roer voorzichtig met een bakspatel over de bodem en duw steeds de randen los. Roer niet te hard, anders krijg je roerei. Stop met roeren zodra het eimengsel begint te stollen. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 7 minuten op heel laag vuur stollen.
- Leg een groot bord op de koekenpan en keer de frittata om op het bord. Laat hem weer terugglijden in de koekenpan en bak de frittata nog 2 minuten op de andere kant. Snijd in punten en serveer.
Bron: keukenliefde.nl
Eet smakelijk!