Voor de meesten is stamppot een gerecht wat meer in de koudere maanden van het jaar gegeten wordt. Door kleine aanpassingen kun je dit winterse gerecht veranderen zodat je er het hele jaar door van kunt genieten.
Ingrediënten voor 2 personen;
- 1 kleine knolselderij
- 2 pastinaken
- 50 ml magere melk
- 2 eieren
- peper (eventueel zout)
- 1/2 eetlepel nootmuskaat
- 80 gr (of meer) rucola
- 10gr zongedroogde tomaten (zonder olie)
Bereiding:
- Schil en snijd de knolselderij en pastinaken in blokjes. Kook deze in zo’n 15min gaat.
- Verwarm de melk.
- Kook 2 eieren (bepaald zelf de gaarheid)
- Stamp de knolselderij- en pastinaak blokjes fijn en voeg tijdens het stampen de melk toe.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat (eventueel zout). Roer de rucola en fijngesneden zongedroogde tomaten door de puree.
- Schep op een bord, voeg het gekookte eitje toe en garneer met extra rucola.
Eet smakelijk!